Categorized | Interviuri

Thailanda: fel de fel de premiere

Posted on 12 December 2017 by admin

Andreea Ibacka spune că își amintește prima ei operațiune de …secerat în Thailanda. Despre asta, precum și despre ce nu trebuie să ratezi când ajungi acolo, în rândurile de mai jos

Care sunt cele mai frumoase și mai haioase amintiri ale tale din călătoria în Thailanda?

Cu ocazia excursiei am bifat fel de fel de premiere. Și, totuși, bănuiesc că răspunsul ți se va părea atipic. Ziua în care am vizitat o fermă de orez din nordul Thailandei și am mers la secerat pentru prima dată în viață mi-a rămas notată în calendar. E o amintire tare dragă.

În aceeași săptămână am învățat să colorez și să ștanțez țesături cu ajutorul pigmenților naturali. Și am pescuit. Mă rog, am încercat… a fost peste competențele mele. Te-ai fi așteptat să spun ceva de plajele însorite și de resort-urile lor luxoase, așa e?

Ai mai merge într-o vacanță acolo?

Sigur că da, m-am simțit grozav. Și cu toate că am petrecut 3 săptămâni în Thailanda, am lăsat multe activități pe data viitoare. Să nu mai zic câte alte poze și filmări mi-ar plăcea să fac în locațiile lor paradisiace!

Care ți se pare a fi cel mai ciudat lucru sau obicei al thailandezilor?

Diferențele culturale sunt uriașe. Dar am plecat cu așteptarea aceasta, diferențele nu m-au luat prin surprindere. Cred că e important ca înainte să călătorești într-un loc îndepărtat să faci măcar puțină documentare despre obiceiurile zonei. Și dacă tot m-ai întrebat de „ciudățenii”, din punctul nostru de vedere… află că este o mare jignire să atingi o persoană pe cap. Mai rău, dacă atingi un copil pe cap (un așa zis gest nevinovat de tandrețe) este efectiv nenorocire.

Din mâncarea thailandeză ce îți place cel mai mult?

Valeu, mi se întâmplă des să mă gândesc cu poftă la supele lor minune. Mi-e dor de Tom Yum cu fructe de mare (supă picantă) și de Tom Kha Gai (supă cu pui și lapte de cocos) ca de mama!

Care este zona din Thailanda pe care o recomanzi cititorilor acestui site?

Am avut norocul de a călători în Thailanda și în zone turistice, dar și în zone mai puțin comerciale. Desigur, recomandarea vine în funcție de așteptările turistului. Bangkok este o metropolă absolut fascinantă, uriașă, aglomerată. Phuket și Krabi sunt destinații exotice și luxoase, perfecte pentru plajă și relaxare. Iar în Chiang Mai pot spune că am luat cu adevărat contact cu tradițiile și istoria lor.

Ce experiență nu trebuie să rateze turiștii care merg în Thailanda?
O conversație alături de un călugăr budist. Poveștile acestora sunt încântătoare. Acesta e un sfat care probabil nu apare prea des pe broșurile turistice. Unde mai pui că la finalul sesiunii îți va lega la încheietură o brățară care să-ți poarte noroc?!

 

Tags | , ,

Leave a Reply