Categorized | Wat Benchamabophit, What to visit

Marble Temple Bangkok

Posted on 27 October 2010 by admin

Templul de Marmura sau Wat Benchamabophit este unul dintre cele mai frumoase temple din Thailanda. Construit la ordinul regelui Rama V in 1899, a fost construit din marmura alba de Carara. Ingineri si arhitecti au fost italienii Carlo Allegri şi Mario Tamagno. Stand in picioare în faţa salii de hirotonire, vă veţi bucura de o privelişte impresionantă a clădirii, avand marmura de culoare deschisa, cu un acoperiş graţios, pe o structura multi-etajata, acoperit cu gresie glazurata-galbena şi o pereche de lei din marmură albă, ce stau de pază la uşa din faţă.

In sala centrala se afla statuia lui Buddha Phra Phuttha Chinnarat. Este o replica de bronz a statuii originale din perioada Sukhothai (1238-1438), care este încă locata în Wat Phrasi Rattana Mahathat, în provincia Phitsanulok din partea de nord a Thailandei.

Vizita la templu se face alene, si nu poate fi incheiata intr-un timp prea scurt, pentru ca templul ofera multe alte lucruri de mare interes pentru turisti. De-a lungul verandei sunt amplasate 52 statui Buddha in diferite posturi, reprezentând stiluri clasice din Thailanda, India, Sri Lanka şi Japonia, inclusiv imagini din perioada Dvaravati (secolul 7-11).

Tags | ,

One Response to “Marble Temple Bangkok”

  1. Gabi says:

    Frumos dar nu mai frumos decat Wat Rong Khun din nordul Thailandei.


Leave a Reply