Categorized | Interviuri

„Thailanda înseamnă pentru mine cea mai bună mâncare, cel mai ridicat comfort, cel mai alintător masaj”

Posted on 05 February 2018 by admin

Andreea Raicu nu mai are nevoie de prezentări. Puțini sunt însă cei care știu că Andreea este îndrăgostită iremediabil de Thailanda. Iată de ce:

Mulțumiri pentru poze: UNICA Romania

Ce îmi place în Thailanda ? Mirosul, deși sună ciudat ce spun. E un miros specific Asiei, și nu e neapărat unul plăcut. E un amestec de miros de flori cu miros de mâncare și de gaze de eșapament. Mă face să-mi amintesc de prima mea excursie în Thailanda, atunci când la 12 ani. Vă imaginați că, după căderea comunismului, prima țară vizitată de mine nu a fost Bulgaria sau Germania, ci Thailanda?!

Mama mea era însoțitoare de zbor pe atunci, și m-a luat și pe mine odată în Emiratele Arabe și Thailanda. Am avut senzația că am ajuns într-un loc incredibil, o țară de basm, cu altă cultură, total diferită de ceea ce experimentasem anterior. Acolo am văzut primii oameni tatuați complet, 100% din corp, și oameni care vindeau gândaci ca aliment. Aveam 12 ani și eram uimită de toate astea.

Mi-a rămas în suflet țara aceasta și m-am dus acolo de multe ori. De obicei, îmi place ca în vacanțe să merg într-un locuri noi, dar Thailanda e țara unde revin mereu și mereu. Am vizitat-o de la nord la sud și de la est la vest. Am fost în Bankgok și Pattaya, Koh Samui, Phuket, Chiang Mai, peste tot. Unul din lucrurile pe care le-am reținut de prima oară a fost supa Tom Yum Goong, pentru că mi se părea că e cea mai bună supă din lume. Și în continuare mi se pare la fel. Ori de câte ori ajung acolo, mănânc supa asta, până fac supradoză. Și tot ce mai găsesc picant, pentru că eu mănânc foarte picant. Eram la un shooting, odată, în timpul unui sejur acolo, în Thailanda, și îmi amintesc că mâncam ceva foarte picant, îmi curgeau lacrimile de iute ce era, dar eu nu mă puteam opri! Iubesc tot ce are curry, salata de papaya și de mango, am făcut saturație de supă, și Tom Ka Gai, (dar fără pui).

Apoi hotelurile în care am stat…ce hoteluri! Asia are cu totul și cu totul altă definiție a luxului. Lanțurile obișnuite de hoteluri din alte părți ale lumii acolo sunt cu multe stele… peste. În cultura lor e foarte important să simți bine, să ai confort maxim.

Îmi place așadar foarte mult mâncarea locală. Am mâncat „the real thai food” în toate bodegile cu street food, pentru că mâncarea lor tradițională, cea de pe stradă, este senzațional de bună. Oamenii, thailandezii, sunt minunați, foarte calzi, ospitalieri și veseli, plajele și insulele sunt grozave, hotelurile…

Am fost și la munte! Nu te gândești că în Thailanda te duci la munte, nu? Dar eu vă sfătuiesc să mergeți în Chiang Mai, în zona montană a Thailandei. E un loc minunat, surprinzător. Am vizitat acolo o fermă înființată de o doamnă unde sunt adunați elefanți cu probleme de sănătate și sunt tratați, apoi turiștii fac poze cu ei, pot să îi hrănească, deci economia locală beneficiază de pe urma lor.

Alte amintiri? Când era mică, în timpul primei vizite, la hotelul la are stăteam, am cunoscut în asiatic ce mi se părea atââââât de frumos… Era prima dată când întâlneam un om de altă rasă. I-am scris o scrisoare, i-am trimis-o prin poștă, și am corespondat o perioadă. El nu era thailandez, era mai înalt, și de culoare mai deschisă, iar mie mi se părea unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-am văzut vreodată. În Bangkok am fost la meciuri box thailandez, la showuri de travestiți, la piața plutitoare, la expoziții de orhidee, orice se poate face în Thailanda eu am făcut.

Și îmi mai place masajul! Cum am putut uita? Am avut o perioadă mai grea în viață la un moment dat, și mi-am luat o săptămână de concediu ca să fiu singură acolo, în Thailanda, și să mă relaxez. Dar am sfârșit prin a sta trei săptămâni la Six Senses, cu masaj zilnic. Așadar, pentru mine, Thailanda asta e: cea mai bună mâncare, cel mai ridicat confort, cel mai alintător masaj și cei mai veseli și mai ospitalieri oameni de pe planetă.

Tags | , ,

One Response to “„Thailanda înseamnă pentru mine cea mai bună mâncare, cel mai ridicat comfort, cel mai alintător masaj””

  1. Salut! Am fost in martie 2020 in Thailanda, intr-un tur de 15 zile prin Bangkok, Krabi si Phi Phi Island. Desi departe de a vizita tot ce ai povestit in articol, pana acum Krabi mi s-a parut un loc desprins din paradis in ceea ce priveste plajele iar Bangkok cel mai contrastant oras pe care l-am vizitat. Am inceput sa scriu si eu despre vacanta din Thailanda pe blog (https://beachingtravel.ro/thailanda/).


Leave a Reply