Categorized | 300 de cuvinte despre:

Ierburile binelui – sau cum miroase nirvana

Posted on 04 April 2014 by Anca Ciuciulin

Bun, să zicem că ai plecat în voiajul ăsta visat-programat-organizat la milimetru. Recunoaște, însă: euforia vacanței vine la pachet cu emoții, stres, agitație și nervii aferenți fiecărei decizii de luat. Ai nevoie de o supapă prin care să elimini nu doar toxinele, ci și energia negativă, să strălucești la propriu și la figurat – doar de aia ai plecat; iar de revenit, trebuie să revii cu acea aură pe care o meriți din plin. Și atunci, hai cu compresa! „Compresele ierboase”, bazate pe anticele principii holistice ale Ayurveda, constituie o metodă eficientă de a elimina blocajele energetice, durerea și tensiunile din corp.

Așadar, supune-te de multă bună voie – și „silită” de ocazia rară de a te afla în The Barai, un SPA multipremiat din Hua Hin – la un masaj tradițional cu luk praktop. Pe la noi, îi zice prișniță: o legăturică din bumbac, plină cu ierburi aromatice și condimente, încinsă la abur și apoi plimbată, presată și bătucită pe trup întru vindecare și relaxare.

Complexul arhitectural anexat Hotelului Hyatt Regency din Hua Hin – orașul-reședință regală din sudul Thailandei – este conceput organic; spațiile se succed simbolic și fiecare element de decor e plasat astfel încât să-ți întoarcă atenția spre tine însuți, într-o benefică și divină lâncezeală.

Lentoarea mișcărilor calmează mintea, fundalul muzical cu incantații buddhiste te transportă adânc în planuri spirituale, căldura induce senzația de siguranță și confort, iar combinaţia personalizată de ierburi promite un tratament blând și subtil. Tu n-ai decât o treabă: să inspiri toată aroma emanată de prișniță și să te teleportezi mental aici, ȋn tihnă, ȋntr-un corp sănătos şi cu o inimă care ştie să se bucure.

Tags | ,

Leave a Reply