Categorized | Festivals and Events, News

Thailanda se promoveaza in Romania prin gastronomie

Posted on 24 November 2010 by admin

Ambasada Regală a Thailandei şi Hotelul InterContinental organizează Festivalul “The Amazing Taste of Thailand” (Gustul uimitor al Thailandei) La evenimentul care se va desfăşura între 8 şi 12 decembrie vor fi prezenţi specialişti thailandezi în arta culinară. Datorită raportului preţ-calitate, Thailanda va fi o destinaţie solicitată de români în 2011

Vor fi prezenţi experţi thailandezi în gastronomie, iar publicul se va putea delecta cu ingrediente originale din această ţară. Gastronomia thailandeză este una din cele mai interesante din lume şi reprezintă o combinatie de gusturi şi arome influenţată, de secole, de gastronomia chineză, precum şi de cea din statele vecine – Cambodgia, Laos şi Malaezia. Totuşi, datorită acestui mix între diversele stiluri din regiune, arta culinară thailandeză a devenit unică. Foarte mulţi turişti aleg Thailanda pentru a savura felurile de mâncare care s-au transformat în adevărate simboluri naţionale.

Evenimentul, găzduit de braseria Corso, va cuprinde prânzuri şi cine de business între 8 şi 11 decembrie şi un brunch pe 12 decembrie.

Turismul thailandez în cifre şi statistici

Amintim că, începând cu 20 noiembrie, vizele turistice pentru Thailanda se aplică direct la graniţă, nemaifiind nevoie să fie solicitate la Consulatul din Bucureşti. Dinspre România s-au înregistrat creşteri către Thailanda şi în ultimii ani, în pofida crizei. De exemplu, în 2008 au fost 5.928 de turişti români, în creştere cu 5,14% faţă de anul precedent, iar 2009 a adus o creştere de 11,34%, ajungându-se la 6.600 de turişti. Cea mai mare creştere din regiune a fost înregistrată de Serbia, care a avut în 2009 o evoluţie de… 628,96%, ajungându-se la 1.888 de turişti. Dinspre Europa (atât UE, cât şi celelalte ţări), Thailanda a primit în 2009 3.920.013 turişti, cu 1,49% mai mult faţă de 2008. În pofida crizei economice globale precum şi a crizei politice căreia Thailanda i-a făcut faţă în mai şi iunie a.c., pentru primele 7 luni ale anului s-a înregistrat o creştere totală de 13,79% a numărului de turişti din toată lumea, ajungându-se la o cifră de 8.766.706. Pentru tot anul 2010, Autoritatea Turistică a Thailandei se aşteaptă la un total de 14 milioane de vizitatori, care vor aduce încasări de 16,5 milioane de dolari, iar pentru 2011 estimările indică o creştere de 9%, respectiv 15,5 milioane de vizitatori, care vor genera încasări de 18,5 milioane de dolari.
Despre Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT) şi circulaţia turistică a Thailandei
Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT) a aniversat, în acest an, 50 de ani de la înfiinţare. Biroul de promovare pentru zona Balcanilor are sediul la Bucureşti şi reprezintă următoarele ţări: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia şi Albania. 2010 a reprezentat un an de revenire şi creştere, din punct de vedere turistic, pentru Thailanda. Anul trecut, din regiunea ţărilor din regiunea balcanilor amintită mai sus au fost circa 15.000 de turişti în Thailanda, cei mai mulţi fiind din România, Bulgaria şi Serbia.

Tags | , , , ,

Leave a Reply