Categorized | Blogging despre Thailanda

Thailanda: între o repriză de Muay Thai și una de shopping…

Posted on 12 March 2018 by admin

Thailanda… Țara Zâmbetelor. Țara unde miroase a orhidee peste tot, țara unde vegetația este ca un balsam peste sufletul obosit al turiștilor urbani și suferinzi de jet lag, obișnuiți cu zborurile aseptice și cu mâncarea din avioane, țara care pare a deține elixirul tinereții, al relaxării și stării de bine. Motivele … sunt multe și variate. De la peisajele idilice, la mâncarea delicioasă și tradițiile păstrate cu sfințenie de localnici, la activități sportive și shopping de calitate.

Despre golf în Thailanda
Golf-ul a fost adus în Thailanda în timpul regelui Rama V, acum 100 de ani. Era jucat mai mult de nobilii elitiști, de europeni din înalta societate, dar de atunci lucrurile s-au schimbat. Popularitatea acestui sport în Thailanda este în creștere și golf joacă și localnicii și cei care sunt în trecere prin Thailanda. Să mai spunem că Tiger Woods are mama thailandeză și tatăl american? Veți înțelege de ce golful pare să fie un talent înnăscut al său…

În Thailanda vin cam 400 000 de amatori de golf anual. Cursuri și terenuri de golf sunt aproape oriunde, iar profesorii de golf cei mai buni se găsesc în locuri frecventate de turiști – Bangkok, Pattaya și Phuket.
De unde succesul nebun al golfului în Thailanda? Simplu: cursurile de golf aici sunt la preturi foarte accesibile iar terenurile de golf excepțional de frumoase. În general, faptul că Thailanda oferă costuri accesibile, face ca țara aceasta să fie ideală pentru turiștii care caută prețuri convenabile. Multe cursuri de golf din Thailanda au fost concepute de vedete ale acestui sport, precum Jack Nicklaus, Nick Faldo și Greg Norman.

Muay Thai sau artele marțiale în Thailanda

Muay Thai este cel mai popular sport în Thailanda. Este considerat arta marțială reprezentativă a acestei țări. Este un sport de contact ce folosește deopotrivă mușchii și concentrarea mentală. Loviturile cu genunchii, cu coatele, cu picioarele sau cu capul sunt acceptate. Este foarte popular în Thailanda de Sud și nord-est … și, în ultimii ani, a devenit la fel de popular și în Europa. Bangkok are multe competiții dedicate acestui sport, și are chiar și un spațiu exclusiv: Lumpini Boxing Stadium Rama IV Road Ratchadamnoen Boxing Stadium. Dacă ai chef de ceva adrenalină poți veni să asiști la un meci.

Despre shopping

Thailanda este un paradis pentru cei care adoră cumpărăturile! Dacă vrei să ajungi în cornul abundenței mărfurilor, ia-ți o zi de hălăduială prin Bangkok! Foarte bune achiziții sunt hainele aici, pentru că sunt produse local și la prețuri foarte bune, apoi, tot aici găsești mătăsuri thailandeze excepționale și artizanat de calitate excelentă. Vrei să schimbi telefonul? Nimic mai simplu. Aici electronicele sunt mai ieftine decât în Singapore, Filipine sau Malaezia.

Ce se mai poate face? Glumești, aici se poate face orice… dar noi te sfătuim să mergi la Night Bazaar în Chiang Mai și în Bangkok. Toată pleiada de vânzători și de producători de artizanat se adună la aceste bazaruri, și aduc acolo o marfă ce nu se găsește de obicei în mall-uri sau în piețele de peste zi. Dacă ți-e foame, nu îți face probleme, pentru că vei găsi aici și multe tarabe cu mâncare bună și proaspătă.

Dacă vrei să încerci experiența de shopping supremă, atunci „Siam Paragon” scrie pe tine, adică cel mai luxos mall din Bangkok. Este un loc foarte bun pentru haine bărbătești impecabil executate, însă la niște prețuri destul de piperate.

Nu trebuie să ratezi Chatuchak Weekend Market sau, așa cum îl numesc localnicii – „JJ Market”. Acolo vei găsi o sumedenie de produse, de la haine la antichități și de la mobile la electronice, toate împânzite pe 1 km pătrat de spațiu. Iar târgul acesta e în creștere…

Mătasea thailandeză se face din coconul viermelui de mătase. Este un proces complicat și femeile din Nordul Thailandei au adus la perfecțiune procedeul. De la creșterea viermilor până la splendidele eșarfe care le ies din mâini… totul se face acolo. Merită făcută o vizită la acele ateliere.

Ceramica Celadon este un alt tip de produse tipic thailandeze pe care nu ar trebui să le ratezi, pentru că sunt de o calitate deosebită și seamănă cu jadul la consistență. Un minunat cadou pentru cineva de acasă! Asta pentru că meșteșugarii thailandezi sunt maeștrii maeștrilor, niște perfecționiști ce transformă în dantelă orice materie: lemn, nuci de cocos, pietre semiprețioase…

Atenție, e bine să te obișnuiești cu negocierile. Vânzătorilor le place să negocieze, e o formă de socializare.

Tags | , ,

Leave a Reply